Skip to content

Att köpa reservdelar på nätet

Kanske har man goda kontakter i närområdet man kan handla av. Kanske är man ny inom motorsport, och behöver köpa reservdelar för första gången. Ett bekvämt sätt att göra det på är att handla dem på nätet. Med affärer som BildelarONLINE24.se till exempel, är det enkelt att hitta rätt delar till rätt bilmodell.

 

Att hitta rätt produkt

Sortimentet i butiken är stort, vilket nästan är en nödvändighet. Det finns mängder av fabrikat och modeller på marknaden, alla med olika delar som passar. I sökfunktionen högst upp på hemsidan kan du antingen söka efter fordon, märke eller produkt. Söker du på till exempel ”avgassystem” får du fram ett tiotal förslag på produkter som är kopplade till kategorin. Bland annat dyker gummilister, hållare och grenrör upp i sökfältet.

 

Ett enklare sätt för den som är oinsatt är kanske att helt enkelt knappa in ditt registreringsnummer i fältet som ligger under sökfältet. Det går snabbt att göra detta, och systemet plockar omedelbart fram produkter i olika kategorier som passar till just din bil. Faktum är att du kan välja mellan över 30 kategorier, så utbudet är gott. Enligt butikens egen utsago kan du välja bland en miljon reservdelar.

 

Kategorier

Som nämnt ovan finns det över 30 kategorier att välja mellan. Sortimentet innefattar allt som kan tänkas behöva till bilen. Till exempel:

 

  • Däck.
  • Motorolja.
  • Bromssystem.
  • Stötdämpare och fjädrar.
  • Motorkylning.
  • Värme och ventilation.
  • Vätskor och oljor.

 

När du klickar på vissa kategorier får du dessutom upp ett antal underkategorier. Klickar du till exempel på Bromssystem kan du bland annat välja mellan bromsslangar, skivor, belägg och backar. Därutöver finns ännu fler underkategorier. Sortimentet är helt enkelt väldigt stort, men det är samtidigt enkelt att hitta det man söker.

 

Betalning

Det finns flera olika betalmetoder att använda sig av. Till exempel:

 

  • Kreditkort. När du väljer kreditkort som betalningsmetod skickas du vidare till en säker sajt där du kan fylla i de uppgifter som krävs och bekräfta beställning samt betalning.
  • PayPal. PayPal används idag över stora delar av världen. Om du är registrerad kan det räcka med endast ett par klick för att genomföra betalningen.
  • Klarna. Med hjälp av Klarna kan du betala mot faktura. Möjligheten finns att få varorna först och sedan betala efter att 14 dagar har passerat. Det här alternativet kan kännas tryggt när man handlar hos en ny aktör för första gången.