Skip to content

Besök Linköping – en sida för de som åker till Linköping för att kolla på sport

Linköping är Sveriges sjunde största ort och den ligger i Östergötland. Denna stad är stiftsstad för Linköpings stift, så väl som en universitetsstad. Det är även en militärstad och anses vara flygets vagga i Sverige. Redan under början av 1900-talet så startades en flygskola på Malmen av Carl Cederström. 1937 grundades Svenska Aeroplan och ett par år senare började de att tillverka flygplan i just Linköping. Linköping är en stad många motorentusiaster gärna besöker. Här ligger nämligen Linköpings motorstadion, eller Sviestad som den även kallas. Linköpings motorstadion har en mängd olika banor, för olika typer av motorsporter, samt även gokartuthyrning. Deras gokartbana är en av Sveriges största! Den är nämligen 1010 meter lång och 8 meter bred!

Besök Linköpings motorstadion

Linköpings motorstadion hittar du banor för sporterna motocross, banracing/roadracing, speedway, trial, enduro, rally, rallycross, karting och radiostyrd bilsport. Här kan du uppleva en mängd roliga motortävlingar, så väl som att du själv kan köra gokart. Linköpings motorstadion har även halkbana samt riskutbildning för de som vill ta körkort. Privatpersoner, företag och föreningar kan hyra banor, hitta evenemang eller vara med på olika aktiviteter på denna anläggning. Samla gänget och kör lite tävlingar i gokart eller andra motorsporter!

Övrigt att se och göra i Linköping

Linköping är en stad har ett rikt kultur-, idrotts- och motionsliv. Om du vill vara aktiv under ditt besök i denna stad så kan du spela golf, du kan klättra, rida, bada, eller vara med på en av alla andra aktiveter som staden erbjuder. Du kan spela paintball, åka skateboard på Fun skate park eller spela discgolf. Besök Hangaren Hot Sport center, och upplev detta allaktivitetshus med skatehall, klättervägg och en mängd andra aktiviteter.

För dig som vill upptäcka olika sevärdheter, så har Linköping en hel del! Så gillar du historia och kultur, så är detta staden för dig. Det finns flera museer, konsthallar och gallerier. Du kan även besöka olika slott och kyrkor. Om du vill njuta av naturen, så finns en grön oas mitt i staden i form av Trädgårdsföreningen.

Stanna över i Linköping

Om du vill upptäcka hela Linköping, med motorstadion så väl som aktiviteter och sevärdheter så är det att rekommendera att du stannar över en natt eller flera. Du kan boka in dig på hotell eller välja att bo på vandrarhem och du bokar enkelt på www.hotelllinköping.com. Det finns alternativ för alla sorters plånböcker i denna stad.