Skip to content

Fotboll i Linköping

LFC, eller Linköpings Fotboll Club, är en förening helt och hållet inriktad på damfotboll. Den bildades den fjärde november 2003 som en satsning på elitfotboll. Som nykomlingar i Damallsvenska 2004 så satsade man hårt på att bli etablerade i den högsta serien. Med placeringarna 6:a, 4:a och 3:a de första tre åren visade man att man verkligen menade allvar med sin satsning. 2009 klarade man också av sin vision att föra laget ut i Europa genom att kvala in till UEFA Women´s Champions League. Där blev det tyvärr förlust i åttondelsfinalen mot de regerande mästarna Duisburg.

Svenska framgångar för Linköpings Fotboll Club

Efter sina framsteg under klubbens tidigare år så satsade man än hårdare. 2009 var året då LFC sattes på kartan på riktigt. De vann då sitt första SM-Gul men inte nog med det, de vann också Svenska cupen och även Supercupen. Denna trippel av segrar detta år toppades av deras debut i Champions League. Tack vare sina framgångar i laget var det några spelare som valde att börja spela i USA under 2010. Laget klarade inte riktigt av att rekrytera ersättare som kunde nå samma framgång. Några år med blandade placeringar följde. Fram till 2016 då de åter igen satt på tronen som Sveriges absolut bästa fotbollslag genom att vinna SM-Guld för andra gången i klubbens historia.

Att göra i Linköping

De kallar själva sin stad för den lilla storstaden. Det beror på att det här finns en uppsjö av upplevelser för båda stora och små. Det finns en väldigt aktiv stadskärna samt ett mycket rikt kulturliv i Linköping som består av en härlig blandning av konst, teater, marknader, festivaler och mycket mer. Även om man besöker staden för att kolla på när LFC spelar hemma match så kan man också se till att prova några av alla de andra aktiviteter som finns här utöver shopping och restaurangbesök. Du kan rida, klättra, spela golf eller unna dig en spaupplevelse för att nämna några av de saker som finns till buds i denna underbara lilla stad.

Bo i Linköping

Om du väljer att besöka Linköping så rekommenderar vi att man ser till att boka någon form av övernattning så att man hinner uppleva allt man önskar utan att känna stress. Det finns ett flertal olika typer av boende man kan välja mellan och du kan bo på hotell som Best Western Hotel Linköping, Elite Stora Hotellet eller varför inte övernatta på Idingstad Säteri, som ligger vackert belägen vid Roxens södra strand. Du kan också välja att bo på en camping i egen husvagn, eller hyra en av all de stugor som finns. Söker du efter ett bed and breakfast så finns det också ett flertal att välja mellan. Ett mycket trevligt sätt att lära känna lokalbefolkningen samtidigt som man får ett förstklassigt boende.