Skip to content

Hockey i Linköping

Ända sedan 1976 har Linköpings ishockeyklubb funnits i staden. Den bildades ur BK Kentys ishockeysektion och de spelade då i Division 1. De åkte under många år fram och tillbaka mellan Division 1 och Division 2. Det skulle dröja ända till 1999 innan man säkrade ett kontrakt i den högsta ligan i Sverige. Den som då hette Elitserien men som idag heter SHL. Deras hemmaarena hette tidigare Cloetta Center men har numera namnet Saab Arena. Det är där man kan njuta av professionell ishockey och ta del av deras supporterklubb White Lions som får hela arenan i gungning med äkta idrottsglädje och engagemang.

Linköpings HC i Svenska Hockeyligan

1999 var det året då LHC tog klivet in i den allra högsta serien i Sverige. Därmed kom man att bli kända på ett mer nationellt plan än tidigare. Den absolut första elitseriematch spelades på hemmaplan. Där fick de möta de regerande mästarna Brynäs IF som vann med 3 mål mot noll. Deras allra första elitserievinst skulle dock komma redan nästa match när de mötte MoDo Hockey. Där vann de med 3-2 inte minst tack vare tvåmålsskytten Dennis Ejderholm. De har under alla sina år i nuvarande SHL aldrig vunnit guld. Men två gånger har de varit riktigt nära, både 2007 och 2008 var de i final men avslutade hela serien på en andra plats. I skrivande stund ligger de på en fjärdeplats i tabellen och kanske blir säsong 2016/2017 ett guld-år för Linköping!

Upplev Linköping

Linköping är en stad som är präglad av sport. De har både ett fantastiskt bra fotbollslag för damer och även ett hockeylag i SHL med allt vad det innebär av sportfester och upplevelser. Det finns dock en hel del mer att göra när du besöker Linköping, du kan till exempel välja att spela golf, besöka några av alla de fina restaurangerna som du hittar i stadskärnan tillsammans med stora shoppingmöjligheter. Du kan också välja att klättra eller besöka Stångebro sportfält där Ispalatset i Linköping AB har 3 ishallar, en basebollplan men även lokaler för fäktning, brottning och styrketräning.

Boka hotell i Linköping

Ska man kunna uppleva Linköping på rätt sätt, och inte bara besöka staden för en dag, så bör man se till att boka in åtminstone ett par nätter på ett hotell eller annan typ av boende. De hotell du hittar i staden är alla av hög klass och du kan till exempel bo på Quality Hotel Ekoxen som är ett hotell med konferensmöjligheter men även passar familjer. Du kan bo på Park Hotel som också skämtsamt kallas för Linköpings Fawlty Towers, ett hotell med karaktär som du hittar mitt emot resecentrum. Oavsett vilken typ av boende du väljer så kommer du att få en trivsam vistelse!