Skip to content

Innebandy i Linköping

Linköping Innebandy består av fem olika föreningar egentligen. Det är en sammanslagning av de två föreningarna KFUM Linköping och FC Linköping. De fem föreningarna är:

  • Linköping IBK
  • Linköping IBK U
  • FBC Linköping
  • Linköping Legends FBC
  • Linköping IBS

Linköping IBK är den förening där lagen har lyckats att nå allra längst både inom herrlaget och damlaget. De ligger båda i den svenska superligan där de ofta gör ett bra resultat. De är mycket duktiga på att få fram nya talangfulla spelare lokalt. Det är kanske tack vare att staden är så präglad av idrottssatsningar på elitnivå som gjort att även innebandyklubbarna fått vind i seglen. Verksamhetsidén är att utbilda och förvalta innebandyspelare. De har verkligen lyckats med att redan från knattenivå skapa ett intresse och en spelglädje som sedan tas tillvara när de blir äldre.

Svenska Superligan

Det är namnet på den allra högsta ligan inom innebandy. Linköping IBK har under säsongen 2016/17 både ett damlag och ett herrlag representerade där vilket är en utmärkt bedrift. Det visar på hur stort intresset för sporten är och hur duktiga de är på att ta tillvara på de talanger som växer upp inom sporten. Vi håller tummarna för att de ska klara av att avancera. Kanske till och med klättra hela vägen upp till en förstaplats innan säsongen är slut i April 2017.

Sevärdheter i Linköping

Linköping är inte bara en metropol för elitidrott. Det är också en stad som är rik på både aktiviteter och kulturarrangemang. Så man kan både aktivera sinnet och kroppen på ett bra sätt. Några av de sevärdheter som man inte ska missa när man är i denna lilla storstad är till exempel Ekenäs slott, Linköpings slott och Stjärnorps slottsruin som alla vittnar om en storhetstid från förr. Det finns också en hel del museum som exempelvis Fenomenmagasinet där du får uppleva och förstå vardagliga fenomen som optik och elektricitet. Eller så besöker du flygvapenmuseum som beskriver militärflygets utveckling från tidigt 1900-tal till idag.

Övernatta i Linköping

Om du vill hinna med att se mer av Linköping än bara en enstaka match i innebandy så kan du med fördel boka in dig på ett vandrarhem, lägenhetshotell, hotell eller varför inte hyra en stuga? Det finns ett mycket bra utbud av boenden här och för de som vill ha det lite mer spartanskt så kan man välja en camping istället. Apartment Hotel Sweden Homes och Sky Hotel Apartments är några av de lägenhetshotell som finns och en stuga kan du hyra alldeles intill slussarna där du får en sagolik upplevelse när du ser de stora båtarna komma förbi lagom till frukost. Om du allra helst bor på ett hotell med alla typer av bekvämligheter så kan du välja mellan Scandic Frimurarehotellet, Park Hotel och många fler.